Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, οι μαθητές των ιταλικών της Α' Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν Πολιτιστική Επίσκεψη στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο ΑΘηνών (Istituto Italiano di Cultura).  

Εκεί μας υποδέχτηκαν η Δ.ντρια του Ινστιτούτου κα Silvana Vassili, η μορφωτική ακόλουθος κα Silvia Giampaola και ο κος Ζώρας, Πρόεδρος του τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών. 


Οι μαθητές παρακολούθησαν δραματοποιημένα την ιστορία του Burattino, δηλαδή της ιταλικής μαριονέτας, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου μέχρι σήμερα σε 2 γλώσσες, στα ιταλικά και στα ελληνικά, πήραν μέρος σε εργαστήριο μαριονέτας υπό την καθοδήγηση της κας Giampaola, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Νεοκλασσικού κτιρίου που στεγάζει το Ιταλικό Ινστιτούτο, ενημερώθηκαν για την πλούσια Βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη που διαθέτει και αλλά και είδαν την  έκθεση σύγχρονης ζωγραφικής που φιλοξενείται αυτή την εποχή εκεί με τίτλο "Lo spazio e il tempo" ( "Ο χώρος και ο χρόνος") του νεότατου ιταλού καλλιτέχνη Anessandro Mattia Mazzoleni. 


Στο τέλος της τρίωρης επίσκεψης μας προσφέρθηκε κολατσιό σε όλους τους μαθητές μας που πήραν μέρος στην επίσκεψη καθώς και ένας φάκελος με δώρα/ εκπαιδευτικό υλικό σε κάθε μαθητή. 

Ευχαριστούμε θερμά το Ιταλικό Ινστιτούτο για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε και για τα σχέδια που έχει για την περεταίρω σύσφιξη σχέσεων του με τους μαθητές δημόσιων σχολείων που μαθαίνουν την ιταλική γλώσσα στην Ελλάδα.