Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΟΔΥΣΣΕΙΑ -Α1- Το μήνυμα της Οδύσσειας








Νομίζω πως το μήνυμα της Οδύσσειας είναι να μην τα παρατάμε ποτέ, να αγωνιζόμαστε σε κάθε δυσκολία της ζωής, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε στο τέλος. Γιατί στην ουσία η Οδύσσεια είναι η ζωή του κάθε ανθρώπου, ο Οδυσσέας ο καθένας από εμάς τα εμπόδια που συνάντησε ο Οδυσσέας είναι οι δυσκολίες της ζωής μας, οι σειρήνες είναι τα πρόσωπα που μας παρασύρουν στο κακό και η Ιθάκη είναι ο στόχος κάθε ανθρώπου. Επίσης το καλό κυριαρχεί πάντα!

Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος

Το μήνυμα της Οδύσσειας είναι να αγωνιζόμαστε στη
ζωή και ποτέ να μην το βάζουμε κάτω. Όπως ο Οδυσσέας προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να φτάσει στην πατρίδα του έτσι και εμείς πρέπει να προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας.

Κωνσταντίνος Δήμου


Το μήνυμα αναπαριστά τον αγώνα του ανθρώπου για να επιβιώσει και να πετύχει τους στόχους τους. Γενικά, όλο το ταξίδι του Οδυσσέα αντιπροσωπεύει το ταξίδι της ζωής και της μάχης που δίνουμε. Οι επιλογές του Οδυσσέα είναι παράδειγμα ηθικής και γενναιότητας για όλους μας.

Γιάννης Γαλατσιάνος

Το μήνυμα που μας δίνει η Οδύσσεια είναι ότι πρέπει πάντα στην ζωή μας να βάζουμε ένα στόχο για τον οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε. Δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εμπόδια και πειρασμούς στην πορεία του αγώνα μας εως ότου δικαιωθούμε.

Κόντου Ευαγγελία

Το μήνυμα της Οδύσσειας είναι ότι η ζωή δεν είναι απλή, αλλά μια « Οδύσσεια». Οι Λαιστρυγόνες, ο Κύκλωπας και ο Ποσειδώνας είναι κάθε δυσκολία της ζωής. Οι Σειρήνες είναι οι πειρασμοί. Όμως ο Οδυσσέας τα αντιμετώπισε και έφτασε τελικά στην Ιθάκη. Έτσι ο Οδυσσέας είναι ο κάθε άνθρωπος. Η Ιθάκη είναι ο σκοπός κάθε ανθρώπου που αν προσπαθήσει και αντιμετωπίσει όλους τους πειρασμούς και τι δυσκολίες, θα τον εκπληρώσει. Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι.

Γιώργος Ζαφείρης

Το μήνυμα της Οδύσσειας είναι να μην τα παρατάμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο, να κάνουμε προσπάθεια, να υπάρχει ειρήνη και να ξέρουμε πως το μυαλό είναι ισχυρότερο από τη μυϊκή δύναμη.

Βαρβάρα Καραγιαννάκη

Το μήνυμα που δίνει ο ΄Ομηρος μέσα από την Οδύσσεια είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε αλλά να αγωνιζόμαστε όπως ο Οδυσσέας και να προσπαθούμε γιατί η ζωή είναι γεμάτη εμπόδια.
Ελένη Κοτολόση



Το μήνυμα στην Οδύσσεια είναι ότι στη ζωή δεν τα παρατάμε, αλλά με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθούμε να τα καταφέρουμε.

Αργύρης Ζαχαριάδης

Το μήνυμα της Οδύσσειας είναι ότι στη ζωή μας περνάμε πολλές δοκιμασίες για να φτάσουμε στο στόχο μας.

Μαρία Αλβέρτη

Το μήνυμα της Οδύσσειας είναι ότι όσο άσχημα και να είναι τα πράγματα πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο.

Αλεξία Αγιασλάρη

Το μήνυμα που μας έδωσε η Οδύσσεια είναι ότι, όταν βάλουμε έναν στόχο να προσπαθούμε να τον φτάσουμε. Όπως ο Οδυσσέας ήθελε να πάει στην Ιθάκη και πέρασε όλα τα εμπόδια για να φτάσει στο στόχο του, έτσι και εμείς πρέπει να περάσουμε όλα τα εμπόδια χωρίς να σταματήσουμε στην πρώτη δυσκολία. Μόνο έτσι θα φτάσουμε στο στόχο μας, με την προσπάθεια.

Ισμήνη Καραλίδη

Το μήνυμα της Οδύσσειας είναι η προσπάθεια κάθε ανθρώπου να πετύχει τον σκοπό του χωρίς να τα παρατήσει ούτε μια στιγμή.

Γιώτα Καραδήμα

Μέσα από την Οδύσσεια διδασκόμαστε πολλά χρήσιμα πράγματα για την ζωή μας. Κυρίως πρέπει να μάθουμε πως για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και τις δυσκολίες της ζωής πρέπει να μην το βάζουμε κάτω και να προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματά μας με εξυπνάδα, θάρρος και αποφασιστικότητα. Επίσης πρέπει να μην κάνουμε ανήθικες πράξεις διότι κάποια στιγμή θα τιμωρηθούμε γι’ αυτές.

Ντένια Καψή