Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΟΔΥΣΣΕΙΑ - Α2 - Το μήνυμα της Οδύσσειας


Το βασικό μήνυμα της Οδύσσειας είναι ο άνθρωπος που αγωνίζεται και δεν τα παρατά ότι δυσκολίες και να συναντήσει. Ένα άλλο μηνύματα που περνάει η Οδύσσεια είναι ότι πολλές φορές στη ζωή δε νικάει ο δυνατός αλλά ο πολυμήχανος. Έτσι έκανε κι ο ήρωας της Οδύσσειας ο Οδυσσέας και στο τέλος ανταμείφθηκε καταφέρνοντας να επιστρέψει στην πατρίδα του την Ιθάκη.  
                                                                                                 Μαρίνα Παπαδοπούλου

         Κάθε άνθρωπος πρέπει να θέτει στόχους, να προσπαθεί με θεμιτά μέσα ώστε να τους επιτύχει. Δεν πρέπει να υπερβαίνει  τα όριά του, να ξέρει τι μπορεί  και με ποιο τρόπο να το πετύχει , να ζητά βοήθεια από συνανθρώπους του  και το Θεό
   και ποτέ μα ποτέ να μην εγκαταλείπει τις προσπάθειές του.     
                                                                                                       Αφροδίτη  Λιάσκου 

          Μέσα από την Οδύσσεια μαθαίνουμε πως πρέπει να μην το βάζουμε κάτω στις δυσκολίες μας, αλλά να της αντιμετωπίζουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα. Επίσης μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουμε τα μέτρα μας και να συμπεριφερόμαστε αλαζονικά, γιατί κάποτε ίσως  τιμωρηθούμε για αυτό.

                                                                        Κωνσταντίνα  Λιάσκου

Πιστεύω πως το μήνυμα της Οδύσσειας είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατάς αλλά πρέπει να κυνηγάς τους στόχους σου μέχρι να τα καταφέρεις, όσες δυσκολίες κι αν περάσεις. Στη ζωή πρέπει να σκέφτεσαι έξυπνα για να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες  της με το κεφάλι ψηλά και να επιμένεις.
Βάλια Μπαθέκα
 Το  μήνυμα που  μας  έδωσε   η  Οδύσσεια ήταν  να  μην  τα  παρατάμε  στις   δύσκολες  στιγμές  όποιες δυσκολίες και  αν  συναντάμε  στην  ζωή  μας  αλλά  να  έχουμε  μεγάλη  υπομονή ,θάρρος  και  αγάπη  για  να  πετύχουμε αυτό  που  επιθυμούμε.

Δημήτρης Παπαϊωάννου


        Νομίζω ότι το μήνυμα της Οδύσσειας είναι να μην τα παρατάμε όσες δυσκολίες και εμπόδια βρεθούν μπροστά μας απλώς να τα προσπερνάμε. Επίσης ότι το μυαλό βοηθάει στις δύσκολες στιγμές και όχι η σωματική δύναμη κάποιου. Για τους παντρεμένους να είναι πιστοί ο ένας στον άλλον ακόμη κι αν δεν είναι στο ίδιο μέρος. (να μην είναι χωρισμένοι) Επίσης κατάλαβα ότι η ιστορία της Οδύσσειας είναι η ίδια η ζωή μας και φυσικά ο Οδυσσέας είμαστε εμείς.          
Νικολέτα Νικολοπούλου

          Μέσα από τις περιπέτειες του Οδυσσέα που φανερώνει την αγάπη του για τον τόπο του και την οικογένειά του, μπορούμε να καταλάβουμε την δύναμη της ψυχής του κάθε ανθρώπου. Αυτή η δύναμη δίνει σε κάθε άνθρωπο το κουράγιο να συνεχίσει παρά τις δυσκολίες. Η Οδύσσεια θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η αναπαράσταση της ζωής του ανθρώπου.
Μελίνα  Κουτσοσπύρου 

      
        Το μήνυμα είναι ότι πρέπει πάντα να προσπαθείς και να μην τα παρατάς όσες δυσκολίες κι αν συναντήσεις.
                                                            Νικόλας Ξένος

        Το μήνυμα της Οδύσσειας είναι ο άνθρωπος που δεν τα παρατάει μέχρι να φτάσει στον στόχο του.
                                                            Αχιλλέας Κουρούσης

         Η Οδύσσεια είναι ένα έργο με μεγάλη λογοτεχνική αξία που μας μιλάει για τον αγώνα του βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα να επιστρέψει στο νησί του και να ξαναπάρει τη θέσει του που είχε στο σπίτι και στο λαό του. Ο ήρωας αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις σωματικές, νοητικές και ψυχικές για να επιβιώσει να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και να πετύχει τους στόχους του. Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα της Οδύσσειας. Ο συνεχείς αγώνας και η πίστη στις δυνατότητες μας και η προσπάθεια να ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες της ζωής. Ο  άνθρωπος που αγωνίζεται με επιμονή και καρτερία μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Μέσα από την προσπάθειά του αποκτά εμπειρίες και γνώσεις που πολλές φορές είναι πιο σημαντικές από τον ίδιο το στόχο. Αυτός που αγωνίζεται βγαίνει νικητής στο τέλος. Μαθαίνουμε πως πρέπει να μην το βάζουμε κάτω στις δυσκολίες αλλά να αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους με θάρρος και αποφασιστικότητα και βάζοντας το μυαλό μας να επινοήσει τα πάντα όταν πρόκειται να βγούμε από μία δύσκολη κατάσταση. 

Δημήτρης Ράμμος

        Το μήνυμα που θέλει να μας δώσει ο Όμηρος είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε γιατί στο τέλος μπορεί να μας σε καλό και ότι πρέπει να βάζουμε στόχους για να τους πετύχουμε.
                                                                                 Κωνσταντίνος Μπόκιας                                             
       Το μήνυμα της Οδύσσειας είναι ότι δεν πρέπει να παρατάμε ποτέ τους στόχους μας ό,τι και αν γίνει.
 Γιώργος Πέττας