Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΟΔΥΣΣΕΙΑ - Α2 - Με ποιον ηρωα ταυτιστηκα


Ο  ήρωας  που  ταυτίστηκα  ήταν  ο  Οδυσσέας  γιατί αγαπούσε  πάρα  πολύ  την  πατρίδα  του την  Ιθάκη και  την  οικογένειά  του (την  γυναίκα  του  και  το  παιδί  του)  και  ξεπέρασε  όλα  τα  εμπόδια   που  βρέθηκαν  στο δρόμο  του  επιστρέφοντας  από  την  Τροία.
                                                Δημήτρης Παπαϊωάννου
                                                                                   
 Το πρόσωπο με το οποίο ταυτίστηκα ήταν η Πηνελόπη. Η Πηνελόπη, εκτός από ομορφιά και πλούτη, ήταν έξυπνη, συνετή, πιστή στον άντρα της και αφοσιωμένη στον γιο της, τον Τηλέμαχο που ήταν ακόμη μωρό όταν έφυγε ο Οδυσσέας. Ο Οδυσσέας της είπε να ξαναπαντρευτεί αν δεν γυρνούσε. Στο διάστημα της απουσίας του, η Πηνελόπη, μόνη, όμορφη βασίλισσα προσέλκυσε πολλούς ευγενείς μνηστήρες που ήθελαν να την παντρευτούν και να γίνουν άρχοντες της Ιθάκης. Έτσι η Πηνελόπη σκέφτηκε ένα για να τους καθυστερήσει. Τους είπε ότι θα διαλέξει έναν από αυτούς όταν τελειώσει το υφαντό της.
Το σχέδιο ήταν ότι την ημέρα θα το ύφαινε και τη νύχτα θα το ξήλωνε. Αυτό κράτησε για μερικά χρόνια μέχρι που μία υπηρέτρια την πρόδωσε.
Νικολέτα Νικολοπούλου 

           Εγώ ταυτίστηκα με την Αθηνά επειδή είναι καλόκαρδη, βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους για να τους βοηθήσει και να τους δείξει το σωστό δρόμο. Η Αθηνά δίνει συνεχώς λύσεις και σε όλη τη διάρκεια της Οδύσσειας βοήθησε στην εξέλιξη της πλοκής της ιστορίας.
                                                            Μελίνα  Κουτσοσπύρου
                                               
          Ο ήρωας που ταυτίστηκα στην Οδύσσεια είναι ο Οδυσσέας. Η επινοητικότητα και ευστροφία του με εντυπωσίασαν καθώς και ο δύσκολος αγώνας του για να γυρίσει στην πατρίδα του με συγκίνησαν. Επιστρέφει έπειτα από είκοσι περίπου χρόνια και προσπαθεί να ξανακερδίσει τη θέση που είχε στην οικογένεια του και στον τόπο του. Περιπλανήθηκε στα πελάγη πλουτίζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, γνωρίζοντας καινούργιους τόπους. Ήταν υπεύθυνος για τις πράξεις του και πίστευε στις δυνατότητές του. Ακόμα, αγαπούσε τους ανθρώπους και ήταν πάντα ευγενικός μαζί τους. Αγωνίστηκε με υπομονή και επιμονή, ξεπέρασε τις αντιξοότητες και στο τέλος βγήκε νικητής. Αυτός είναι και ο λόγος που ταυτίστηκα μαζί του.                                                    
                                                                        Δημήτρης Ράμμος
                               
Με τον Τηλέμαχο γιατί ήταν ένα παιδί με θάρρος και αποφασιστικότητα.
                                                                        Νικόλας Ξένος

Το πρόσωπο με το οποίο ταυτίστηκα περισσότερο ήταν η Πηνελόπη. Στην αρχή  βλέπουμε πόση λαχτάρα είχε να γυρίσει ο άνδρας της ,πόσα πέρασε περιμένοντάς τον και τέλος πώς αισθάνεται όταν τον αντικρίζει.
 Κωνσταντίνος Μπόκιας

Περισσότερο ταυτίστηκα με την Αθηνά. Ταυτίστηκα μαζί της για την εξυπνάδα της και τον τρόπο με τον οποίο βοηθούσε τον Οδυσσέα.
            Αχιλλέας Κουρούσης

         Ο ήρωας που μαζί του ταυτίστηκα είναι ο Τηλέμαχος γιατί είμαι κι εγώ παιδί και καταλαβαίνω την συγκίνησή του όταν είδε τον πατέρα του για πρώτη φορά.
 Γιώργος Πέττας

           Περισσότερο ταυτίστηκα με την Πηνελόπη γιατί παρέμεινε πιστή στον Οδυσσέα και δε σκέφτηκε ούτε μια φορά κατά τη διάρκεια της απουσίας του  να παντρευτεί κάποιον μνηστήρα παρόλο που αυτοί την πίεζαν να διαλέξει κάποιον από αυτούς .Επίσης μου άρεσε η Ευρύκλεια επειδή ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τον Οδυσσέα και από τους λίγους υπηρέτες που του έμειναν πιστοί.
                                                                       
Μαρίνα Παπαδοπούλου 

           Εγώ ταυτίστηκα με τον Τηλέμαχο διότι είναι ένα παιδί που αγαπά τους γονείς του, όταν μένει μόνος του με τη μητέρα του απελπίζεται ,αλλά με τη βοήθεια της  Αθηνάς γίνεται ώριμος άνδρας , αναζητά με αγωνία και  υπομονή πληροφορίες για τον χαμένο πατέρα του, δίνει θάρρος στη μητέρα του να αντιμετωπίσει τους μνηστήρες και δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες του.
                                                                     Αφροδίτη  Λιάσκου

          Εγώ ταυτίστηκα με την Πηνελόπη επειδή είναι υπόδειγμα «λογικής» και «φρόνιμης» γυναίκας, ήταν πιστή στον άντρα της αφού τον περίμενε τόσα χρόνια και δεν πήγε με κανέναν άλλο μνηστήρα.
                                                                        Κωνσταντίνα   Λιάσκου

  Ταυτίστηκα με την Αθηνά γιατί εκείνη βοηθούσε τον Οδυσσέα με την εξυπνάδα της
και την σοφία της.
Νίκη Κουρτίδου

Ταυτίστηκα με την Πηνελόπη … και δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί μου φαίνεται πιο τραγικό το να μην έχεις κοντά σου ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, που έχεις ζήσει πολλά μαζί του, παρά να μην έχεις κάποιον που ποτέ δεν γνώρισες, όπως ο Τηλέμαχος. Οπότε δικαιολογώ την θλίψη της Πηνελόπης, γιατί πιστεύω πως ο καθένας θα ένιωθε κάπως έτσι.
                                                                                                    Βάλια Μπαθέκα