Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Στις 04-10-2011 με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο με την αντιδήμαρχο κα Ειρήνη Κουνενάκη και τον πρόεδρο της Ββάθμιας σχολικής επιτροπής κο Α. Λιακόπουλο με ΘΕΜΑ: Την πολυπόθητη αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος του 5ου Δημοτικού και του Καλλιτεχνικού Γυμνασιου.

Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε οι Σύλλογοι έκριναν ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, η οποία θα είχε παραγωγικότερα συμπεράσματα, αυτήν την φορα στα Γραφεία του ΟΣΚ με τον καθ’ ύλην αρμόδιο το Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού κον. Ηρακλή Δρούλια.

Πράγματι στις 29-11-2011 στις 13.00 με πρωτοβουλία των ιδίων συλλόγων ( 3ου Γυμνασίου και 5ου Δημοτικού) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον ΟΣΚ στην οποία παρευρέθησαν εκ μέρους των συλλόγων οι πρόεδροι του 5ου Δημοτικού κος Μεταξάς Μιχαήλ, του 3ου Γυμνασίου κος Κακλιδάκης Εμμανουήλ, του 2ου Γενικού Λυκείου κος Στάθης Βαγενάς και του Καλλιτεχνικού κος Ιωάννης Αδριανός, επίσης παρευρέθησαν εκ μέρους του 2ου δημοτικού ο κος Κώστας Σακελαρίου και του 3ου Γυμνασίου ο κος Αντώνης Κωσταρής, εκ μέρους της Ένωσης ο κος Μανούσος Ριτζάκης οι Διευθυντές του 5ου Δημοτικού κος Δημήτρης Παυλής και του 3ου Γυμνασίου κος Παύλος Κοσμίδης και εκ μέρους του Δήμου η αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας κα Ειρήνη Κουνενάκη και ο πρόεδρος της Β βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κο Α. Λιακόπουλο, ενώ από τον ΟΣΚ αντί του διευθύνοντος συμβούλου παρέστησαν ο κος Λ. Θεοτοκάτος Γενικός Διευθυντής Έργων & Εφαρμογής νέων τεχνολογιών του ΟΣΚ και ο κος Γιαννόπουλος προϊστάμενος κατασκευών.

Τα πορίσματα αυτής της συνάντησης είναι τα εξής:
1. Το ανεκτέλεστο ποσοστό του έργου αγγίζει το 20%, δηλαδή απαιτείται περί το 1.100.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί η υλοποίησή του.
2. Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου λήγει οριστικά και αμετάκλητα τον Ιούνιο του 2012.
3. Πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου σήμερα δεν υπάρχει και αυτό διότι το έργο αποπληρώνεται από δάνειο που έλαβε ο Οργανισμός
4. Μεταξύ των εργασιών που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο είναι η τοποθέτηση καυστήρων, φωτιστικών, ανελκυστήρων, μέρους των κουφωμάτων επι-διορθώσεις σκεπών, βαψίματα, διαμόρφωση αύλειου χώρου κ.λπ..

Η πρόβλεψη των ιθυνόντων του ΟΣΚ, αλλά και η πρόθεσή τους είναι να πιεστεί ο εργολάβος ώστε να ολοκληρώσει το 5ο Δημοτικό μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο (2012) και το Καλλιτεχνικό μέχρι τον Ιούνιο του 2012.